Forvirret kunde der skal bestille gravering

Bliv klog på hvordan dit logo skal fremstå

Det kan måske være svært for det utrænede øje at se forskellen på tryk og gravering. Begge metoder bliver nemlig hyppigt brugt til eksempelvis firmagavertryksager, pokaler, medaljer osv.

Hvad er hvad?

Som kunde kan det være svært at vide, hvornår man skal vælge tryk, og hvornår man skal vælge gravering. Hos Jydsk Emblem Fabrik har vi i flere år rådgivet kunder om netop dette. Desuden har vi mange års erfaring indenfor tryk/print. Derudover har forskellige graveringsmetoder været en fast del af virksomheden siden 1886.

Den korte og simple forklaring er, at ved tryk printer man på overfladen af materialet, hvor man ved gravering skærer i overfladen, så der kommer en fordybning i materialet.

Men hvornår skal man så vælge hvad? Det er der egentlig ikke et entydigt svar på, og det afhænger meget af hvad hvilket resultat du ønsker.

Tryk og print

Tryk differentierer sig dog på artikler sig en smule fra tryk på tekstil og profilbeklædning, hvor der er tre forskellige former for tryk: Sublimationstryk, transfertryk og tekstiltryk. Ved tryk på eksempelvis gaveartikler er der mere tale om en slags print på overfladen af produktet.

Faktisk bliver det tryk, som vi laver på diverse materialer herude på fabrikken, i dagligt tale kaldet for ’print’ ude i vores produktion.

Fordele og ulemper

Der er fordele og ulemper ved begge metoder.

Ved tryk/print har du mulighed for at farvelægge lige præcis, som du ønsker. Ved gravering har man ikke samme farvelægningsmuligheder. Ved gravering er det tonen i materialet, der afgør resultatets farve.

Til gengæld får du ved gravering et mere holdbart og slidstærkt resultat. Ved tryk på eksempelvis et glas anbefales det, at glasset ikke kommes i opvaskemaskinen, da trykket med tiden vil falme og til sidst falde helt af.

Hjalp artiklen dig til at skelne mellem tryk og gravering? Vi vil gerne høre din mening. Er du stadig i tvivl om forskellen på tryk og gravering, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Vi deler gerne ud af vores ekspertise og erfaring, så vi kan hjælpe dig til den helt rigtige løsning.

Forbind med os på info@jef.dk eller ring på 70 27 41 11