× PRØV AT HANDLE PÅ VORES NYE WEBSHOP - og modtag en gave som tak !

Der findes efterhånden rigtig mange miljømærker at holde øje med, og det er ikke altid helt nemt at have styr på hvad de forskellige mærker betyder og står for. I vores guide kan du læse lidt om hvilke miljømærker, du kan støde på ved at handle med Jydsk Emblem Fabrik A/S, og ikke mindst få en forståelse af hvad de betyder. 

De seneste år har ord som bæredygtighed, miljøvenlig og grøn omstilling fyldt mere og mere i medierne og i det politiske landskab. Og disse nævnte ord er endda blot et lille udpluk af de mange ord, betydninger og referencer der findes, når snakken falder på klima, miljø og bæredygtighed.

Men hvordan skal man så forholde og orientere sig som forbruger, leverandør eller måske forhandler, når man ønsker at købe et produkt, der belaster vores klima og miljø mindst muligt? Og hvordan sikrer man sig at produktet rent faktisk er bæredygtigt, grønt eller miljøvenligt, og at ordene ikke bare er blevet brugt til markedsføring? -> Greenwashing

På Jydsk Emblem Fabrik er vi meget påpasselige med at bruge ordet ”bæredygtighed”, da vi ikke ønsker at bidrage til ”Greenwashing”. Klima- og miljøkrisen skal tages seriøst, og skal ikke bruges som et værktøj til markedsføring, og ordet ”bæredygtighed” indeholder så meget mere end udledning af CO2, overforbrug osv. Derfor forsøger vi hele tiden at tage de små sikre skridt mod at vores virksomhed bidrager med et mere positivt aftryk. 

Derfor vil vi også gerne forklare bedst muligt overfor vores kunder hvilke miljømærker vi er forhandler af, og hvad der står for og betyder. 

Hvad er FSC? - Miljømærket for ansvarligt skovbrug

Som en del af vores samfundsambtion om at mindske vores klimamæssige aftryk er Jydsk Emblem Fabrik A/S blevet FSC-certificeret, hvilket giver os retten til at markedsføre og bruge FSC's varemærker på FSC-produkter, og ligeledes i vores markedsføring. 

FSC står for Forest Stewardship Council og er miljømærket for ansvarligt skovbrug. Et FSC-mærke er et af de mest kendte og udbredte miljømærker, og er din garanti for, at træet er blevet fældet, behandlet og produceret så bæredygtigt som muligt. Dertil er det også en garanti for, at der aldrig bliver fældet flere træer end der plantes nye. 

For at blive FSC-certificeret som virksomhed skal man i gennem en længere godkendelsesproces, da man skal leve op til en række specifikke og strenge krav til blandt andet sporing, anvendelse og genbrug af træ fra FSC-certificerede skove.

 

For at et produkt kan være FSC-certificeret skal alle leverandør- og virksomhedsled i produktets levetid være FSC-certificeret.  

Ser du et FSC-logo på et produkt eller en virksomhed, så er det din garanti for at et træprodukt er behandlet bæredygtigt, og at en virksomhed med et FSC licensnummer bridrager til vedligeholdelse og drift af ansvarligt skovbrug verden over.   

Her på Jydsk Emblem Fabrik A/S producerer vi FSC-certificerede navneskilte, træmedaljer og pins

Hvad er RPET Produkter?

RPET er ikke et miljømærke, men det er ikke desto mindre et ord du kan støde på, når du handler ved Jydsk Emblem Fabrik A/S.

Med vores RPET produkter er du sikret et produkt, som er lavet af 100% genbrugsmateriale.

PET står for polyethylene terephthalate eller polyetylentereftalat, som er den danske betegnelse. Dog kender de flest det nok som polyester.

PET er et stærkt, brugbart og ikke mindst genbrugsdygtigt materiale, som hovedsageligt bliver brugt til at lave vand- og sodavandsflasker, plastikbøtter og beholdere. RPET er betegnelsen der bruges, når et produkt er lavet af 100% genbrugte PET-materialer. Så når du ser betegnelsen RPET kan du være sikker på, at materialet er lavet af genbrugte plastikmaterialer. 

Hvorfor vælge RPET produkter?

Når du køber et RPET produkt er du med til at sikre, at plastik bliver genbrugt. Når plastik genbruges sparer man på brugen af fossile brændstoffer, da plastikken jo ikke bliver produceret fra ny, men derimod fremstilles af genanvendelige plastikmaterialer. Det reducerer CO2-udledningen, da petroleum, som bruges i produktionen af plastik, ikke indgår i genbrugsprocessen. Derudover bliver der brugt langt mindre vand i fremstillingsprocessen af RPET produkter. 

Hos Jydsk Emblem Fabrik A/S fører vi et større udvalg af RPET-produkter i vores sortiment af reklameartikler og i vores produktsortiment 'Det ansvarlige valg'.

Kontakt os på 70 27 41 11 eller info@jef.dk for at høre mere om hvilke RPET produkter vi tilbyder.

Hvad er Svanemærket?

Du kender det sikkert godt. Svanemærket, som ofte pryder din shampoo, dit vaskepulver eller bagepapir. Svanemærket er, ligesom FSC, et af verdens skrappeste miljøcertificeringer. Mærket er din garanti for at du vælger blandt de miljømæssigt bedste produkter og serviceydelser. 

Svanemærkets mål er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug. Svanemærket arbejder derfor med et produkts livscyklus.

Svanemærket bidrager til en riger og renere natur, bedre kemi, ansvarlig brug af ressourcer, et mindre klimaaftryk og en bæredygtig fremtid. 

Jydsk Emblem Fabrik A/S forhandler flere forskellige produkter som er svanemærket. Du finder et udvalg af svanemærket produkter under messeartikler og tryksager

Kontakt os på 70 27 41 11 eller info@jef.dk for at få flere informationer om hvilke svanemærket produkter vi har.  

 

Hvad er OEKO-TEX? 

OEKO-TEX har flere forskellige miljømærker, men den mest kendte, og den som vi udbyder i stor stil i vores sortiment, er OEKO-TEX Standard 100. 

Hvis et stykke profilbeklædning eller anden artikel bærer OEKO Standard 100-certifikatet, kan du være sikker på, at alle komponenter er blevet testet for skadelige stoffer. Alt lige fra tråd, mærker og tekstilfarver. Alt. Så ser du OEKO-TEX Standard 100 mærket, så behøver du altså ikke bekymre dig om sundhedsskadelige stoffer.