Dato: 16-06-2018

Tjekkiet åbner nyt konsulat i Malling med postnummer 8340:
Direktør for Jydsk Emblem Fabrik A/S skal være konsul for Tjekkiet

Alle ansatte bliver inviteret med til konsulatets hjemland – lover direktøren

Direktør Stig Hellstern er udnævnt som honorær konsul og indvier det tjekkiske konsulat på sin virksomhed den 26. juni kl. 15.00. Og hele byen er inviteret på tjekkisk fadøl og hotdogs.

Han har tidligere inviteret alle sine ansatte til blandt andet Kina, Hong Kong og Thialand for at se nogle af deres samarbejdspartnere, og nu planlægger han næste gang at tage dem med til Tjekkiet.

- ”Det lå lysår fra mine ambitioner at skulle udnævnes til konsul, men jeg er både ydmyg og stolt over udnævnelsen” siger Stig Hellstern, der har været igennem 3 års tests, PET sikkerhedsgodkendelse, samtaler i Prag med viceministre og embedsfolk, før han den 19. februar endelig blev godkendt af både regeringen i Tjekkiet, ambassaden i København samt Udenrigsministeriet i København, inden han fik det sidste stempel af hendes majestæt Dronning Margrethe.

Overvejer at flytte produktion
– ”Jeg vil gerne gøre en forskel for Tjekkiet og ikke kun være kransekagefigur” understreger Stig Hellstern, der selv overvejer at flytte produktion fra Østen til Tjekkiet. Han mener, at der er et stort uudnyttet potentiale i landet for danske virksomheder, med for eksempel billigere arbejdskraft, men også på det sportslige område vil der blive mulighed for at knytte bånd mellem danske og tjekkiske klubber.

– ”Og derudover er der jo masser af kultur og natur udenfor Prag, som vi skal have gjort danskerne opmærksomme på, og derfor kommer vores næste medarbejdertur selvfølgelig også til at gå til Tjekkiet” lover direktøren, der glæder sig til de oplevelser og pligter, der følger med æren som honorær konsul. - ”Rigtig mange danskere er slet ikke klar over, at Prag ligger mere vestligt end Wien og mere nordligt end Luxembourg” fortæller direktøren.

Konsulatets opgaver spænder vidt fra at deltage i kulturelle, sportslige og erhvervsmæssige opgaver til at skulle underrette ambassaden i København, hvis deres statsborgere arresteres eller kommer galt afsted.

Fint besøg
Stig Hellstern er allerede kommet med i foreningen af danske konsuler, Corps Consulaire Danmark samt i den århusianske forening CCA, Corps Consulaire Aarhus, som nu tæller i alt 34 konsuler.

Indvielsen bliver fejret på fabrikken i Malling med taler af Tjekkiets vice-udenrigsminister Jakub Dürr og Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard, der klipper snoren til konsulatet over sammen med entertainer Jacob Haugaard. Derudover deltager den tjekkiske ambassadør, lokale politikere, ansatte og forretningsforbindelser.

Jacob Haugaard underholder og hele byen er inviteret til landskamp
Som altid, når Jydsk Emblem Fabrik A/S holder åbent hus, er alle inviteret. Jacob Haugaard underholder som ” en Skalling fra Malling ”. Der serveres tjekkisk fadøl og danske hotdogs fra Verdens mest berejste Pølsevogn og fra kl. 16 kan øl og pølser nydes til fodboldlandskampen mellem Danmark og Frankrig på storskærme.

For yderligere informationer eller interviews før selve indvielsen med enten Stig Hellstern eller hans medarbejdere kontaktes PA, Souschef, Inge Marie Junior på tlf. 61275072.

Supplerende info: 

  • Stig Hellstern, 54 år, bliver den yngste konsul for Tjekkiet.
  • Konsuler er underlagt Wienerkonventionen af 1963. http://legal.un.org/ilc/texts/instruments/english/conventions/9_2_1963.pdf 
  • Stig Hellstern er 4. generation i Jydsk Emblem Fabrik A/S (1886) som beskæftiger 36 medarbejdere i Malling, Aarhus Syd

Yderligere oplysninger

Adm. direktør / Honorær Konsul
Stig Hellstern 
sh@jef.dk


Direkte: 88 80 82 40
Mobil: 22 13 41 11