Dato: 24-07-2017

Den 131 år gamle emblemfabrik i Malling, Aarhus Syd, sender 5. Generation på uddannelse i Saigon, Vietnam. Hans storebror har netop været på tilsvarende oplæring i Sydkina, hvor en stor del af virksomhedens produkter bliver produceret. 

Frederik Hørup Hellstern (20), er netop i disse dage ved at pakke kufferten, for at rejse til Saigon, hvor han de næste 3 måneder skal arbejde på den fabrik, som hans forældre var med til at stifte tilbage i 2007.

Det er vigtigt for os, at vores børn for en god indsigt i dels, hvordan produkterne bliver til, men også, under hvilke forhold de fremstilles. På fabrikken i Vietnam, er de særdeles langt fremme med den nyeste teknologi indenfor fiber og lasergravering samt indenfor digitaltryk. Processer, som vi i Danmark har stort behov for selv at kunne, udtaler administrerende direktør Stig Hellstern.

Når Frederik vender hjem fra Vietnam er det tanken, at han skal bruge sin viden til at opgradere produktionen i Malling. Mange tror, fejlagtigt, at Vietnam er langt tilbage udviklingsmæssigt, men det er helt forkert. De er langt længere fremme på den fremstillingstekniske side end vi er, udtaler Hanne Hørup, som tilbage i 2007 stod for hele etableringen af samarbejdet med den vietnamesiske partner samt kontakten til Danida.

For vores børn er det sandsynligvis på det tidspunkt, at interessen for at rejse ud i Verden opstod. Drengene har gået på britisk skole i Saigon og datteren, Sara (15), gik i en australsk børnehave. Alle er derfor flydende i engelsk.

Familiens ældste søn, Hans Christian (22), rejste sidste år 3 måneder til Sydkina og arbejdede på en af virksomhedens samarbejdspartneres fabrik. Det var en meget spændende tid udtaler han.

Jeg boede privat hos den kinesiske ejer af fabrikken og jeg fulgte deres rytmer og spiste den mad der blev serveret hver dag. Jeg havde på forhånd besluttet, hvis de kunne, så kunne jeg også, og det gjaldt alt, hvad de foretog sig, udtaler Hans Christian Hørup Hellstern, som efter hjemkomsten fra Kina, har arbejdet i salgsafdelingen på Jydsk Emblem Fabrik.

At være 5. generation i en virksomhed kan være lidt af et pres. Derfor tager vi det heller ikke som en selvfølge, at vores børn vil tage over på et senere tidspunkt. Men hvis ikke de ved, hvad de går ind til, så kan det bliver særdeles udfordrende, udtaler Stig Hellstern.

Mine forældre havde ikke forestillet sig, at jeg ville overtage virksomheden. Jeg havde et rigtig godt job i den finansielle sektor, men da jeg hørte, at mine forældre gik i salgstanker, slog jeg til og tog springet. Jeg fik 14 dages betænkningstid og 1/2 år til at vende hjem fra København. Det er en af de bedste beslutninger jeg har taget, oplyser han.

Efter sommerferien skal den ældste søn læse international økonomi på universitetet. Hvad der så sker efterfølgende står fortsat hen i det uvisse, men Hans Christian Hørup Hellstern er ret stålsat på, at han gerne vil være med til at fortsætte som 5. Generation.

Jydsk Emblem Fabrik vækstede i 1. Kvartal med 28 % i forhold til året før og 1. halvår viser et resultat før skat på 2,1 mio. kroner. Antallet af medarbejdere har de senere år været stigende og pr. 1. August tiltræder Heidi de Feuth som teamleder for salgsafdelingen.

Hun har en mangeårig baggrund som selvstændig indenfor modebranchen og de seneste år med virksomhed indenfor coaching, supervision og formidling.

Endvidere starter cand merc, Ida Strebøl Larsen i marketingafdelingen pr. 1. August.

Supplerende info: 

  • Jydsk Emblem Fabrik A/S er grundlagt i 1886 og drives i dag af 4. generation af ægteparret Stig Hellstern & Hanne Hørup.
  • Jydsk Emblem Fabrik A/S beskæftiger 36 medarbejder i Malling, Aarhus Syd.
  • Siden 2008 har virksomheden vækstet med 80 %.
  • Virksomheden har som en af de få danske virksomheder fortsat en stor egenproduktion i
  • Væksten kommer dels fra organisk vækst, men også via opkøb af mindre konkurrenter.

Yderligere oplysninger
Adm. direktør Stig Hellstern
sh@jef.dk

Direkte: 88 80 82 40
Mobil: 22 13 41 11