Da Hanne og Stig blev gift, var deres gravhund med på billedet. I dag har de border collien Polo, der altid er med på arbejde.

Da Hanne og Stig blev gift, var deres gravhund med på billedet. I dag har de border collien Polo, der altid er med på arbejde.

Et ægteskab med bølgegang og om at gå planken ud. De to direktører i Jydsk Emblem Fabrik A/S i Malling, Hanne Hørup Hellstern og Stig Hellstern har kørt parløb både privat og på job og kan nu fejre sølvbryllup i den 133 år gamle familieejede virksomhed.

- ‘Ajjj, det skal vi altså ikke fejre!’

Hanne gemmer næsten ansigtet væk, mens Stig undrende spørger: ‘Hvorfor ikke?!’

Han er romantikeren, og hun den mere nøgterne. Brylluppet på rådhuset kom kun i stand, fordi Stig kunne overbevise hende med et slagkraftigt argument: Større skattefradrag med en hustru.

Den købte Hanne, der er praktisk anlagt.

- ‘Det gav mening for mig’, griner hun.

Det tegnede ellers til alt muligt andet, og forholdet var ved at sejle helt i søen, indtil to svigermødre blandede sig og næsten lavede arrangeret ægteskab.

Søsyge og mandsmod

Men først skruer vi lige tiden laaangt tilbage til dengang, kvinder røg og drak, og mænd var nødt til at mande sig op. Dengang var der billige sejlture fra Esbjerg til Harwich og diskodans ombord. Hanne var med sin mor og søstre, Stig med en flok drenge, der ville feste.

Men der var så megen søgang, at Stig gik i dok med søsyge og siden har været hunderæd for at sejle, mens Hanne holdt sig oprejst. Ingen romantik her, først på hjemturen, hvor Stig af frygt for en gentagelse dopede sig med søsygetabletter og i bedøvet tilstand slog sig løs på dansegulvet og her mødte Hanne, - og det gik rigtig godt:

- ‘I bedste Titanic stil stod vi om aftenen alene i stævnen af færgen, der var noget affolket, fordi det var off season og skuede ud over havet og fremtiden og fandt ud af, at vi vist matchede meget godt og kun boede et par hundrede meter fra hinanden i Højbjerg’.

- ‘Jeg havde aldrig mødt en som Stig før. Enebarn med selvstændige forældre. Min familie var meget anderledes med min mor, 3 søstre og en far på invalidepension, så det her var noget helt andet!’, fortæller Hanne.

Kvindelist og lokkeri

De to 16- og 17-årige faldt i hak. Hanne var solgt, men chokerede sine kommende svigerforældre lidt, da de ved deres første møde så hende tæt omslynget med Stig med en smøg i munden og øl i hånden.

 - ‘Ups, der skulle de lige bevare fatningen’, griner Stig, der havde ladet dem tro, at sådan var han i hvert fald ikke.

De to gled dog fra hinanden efter halvandet år, og det blev til en 10 år lang pause. Og det er her svigermødrene kommer ind i billedet, hvor de med god planlægning og list fremprovokerede en ny scene.

Stig besøgte sine forældre og skulle til festuge med kammerater, da hans mor lokkede ham til at blive hjemme:

‘Hanne kommer forbi i dag og vil så gerne møde dig’.

Både mødre og Hanne havde holdt den kvindelige kontakt vedlige i mellemtiden med venskabelige visitter. Da Hanne sidst på aftenen kom forbi hos sin tidligere svigermor, blev hun overrasket over at se Stig:

‘Hej, er du også her?’

Og så regnede Stig hurtigt sin mors nummer ud og fortalte, at han var på vej til Hongkong for at se på varer.

- ‘Hvis du får brug for en sekretær, siger du bare til’, svarede Hanne.

Stig sagde ‘til’ og regnede overhovedet ikke med noget, men dagen efter ringede Hanne for at høre, hvornår de skulle afsted.

- ‘Mener du det?’, spurgte en målløs Stig.

- ‘Ja, jeg mener altid, hvad jeg siger’, kom det prompte fra Hanne, der tog med på turen, der ændrede sig fra ren business til en opgradering af hotel, længde og især indhold.

- ‘Det er så ekstremt med dig, Stig, du er så romantisk’, smiler Hanne, som selv mener, at romantikken preller fuldstændig af på hende. Men nok ikke helt alligevel.

Ja og nej, og ja alligevel 

Hongkong blev senere afløst af en skitur, hvor en feberhed Stig med halsbetændelse i skiundertøj faldt på knæ og friede for at undgå, at Hanne tog tilbage til job i Australien efter eksamen. Et frieri, der så ud til at lykkes, indtil Hanne et par måneder senere vendte tilbage og omgjorde sit ‘ja’.

- ‘Jeg ved altså ikke om jeg vil gifte mig med dig. Vi er alt for forskellige’, sagde hun til en stormåbende Stig.

- ‘Den slog mig godt nok ud. Det tog mig lige et par dage at komme ovenpå igen’, fortæller Stig, der ser både forbavset og glad ud.

- ‘Han behøver heller ikke føle sig for sikker og må gerne blive ved med at oppe sig’, driller Hanne.

Brylluppet blev dog gennemført senere samme år med 14 dages varsel og har siden holdt til lidt af hvert. Nu er der kommet tre børn, hund, høns i baghaven og en virksomhed, der stadig vokser sig større.

Det er Stig, der kan huske fødselsdage og mærkedage og selvfølgelig ham, der pronto spytter datoen for sølvbrylluppet ud:

17. december 2019 - hvor de to har kendt hinanden i 37 år.

Dagen bliver markeret sammen med familie og nære venner.