Dato: 13-03-2014

Vidste du, at Rotary emblemerne kommer fra Aarhus forstaden Malling?

Familievirksomheden Jydsk Emblem Fabrik A/S som ligger i Aarhus forstaden Malling, kun 15 km fra Aarhus Rådhus fremstiller Rotary emblemer og regalier på en verdenslicens fra Rotary International.

Virksomheden blev grundlagt i 1886 og drives i dag i 4. generation af ægteparret Hanne Hørup og Stig Hellstern. Sidstnævnte er 4. generation. 

Virksomheden har således fremstillet Rotary emblemer siden de første klubber blev chartret i Danmark og Jydsk Emblem Fabrik A/S i dag er det eneste tilbageværende firma i Danmark, som har licens til at producere og sælge Rotarys mange artikler i Danmark.

Virksomheden eksporterer også emblemerne til Finland, Tyskland og Schweiz. På verdensplan er der 170 virksomheder som har en Rotary licens, heraf er halvdelen amerikanske virksomheder. At virksomheden producerer emblemerne under en Rotary licens vil sige at 10 % af virksomhedens omsætning af Rotary artikler går til Rotary International.

Rotary international stiller store krav til licenshaverne og der skal 2 gange årligt indsendes rapporter til licenskontoret i Evanston, USA. Bliver en virksomhed taget i at fremstille artikler med Rotary logo uden at betale licens, kan man risikere at skulle betale en stor erstatning til Rotary. Der er mange penge på spil og Rotary værner om logoet. Således har alle artikler været igennem en nøje kvalitetskontrol, inden vi får lov at sende dem på markedet, oplyser Jydsk Emblem Fabriks administrerende direktør, Stig Hellstern, der selv har været medlem af Aarhus Rotary i 20 år.

Sortimentet er sammensat ud fra den efterspørgsel der har været fra Rotarianerne igennem mange år. Det vil sige, at det primært er et dansk udvalg af pins og andre regalier, som Jydsk Emblem Fabrik A/S har på hylderne. Rejser vi til Afrika eller blot en tur til Sydeuropa, så taler vi om et helt andet sortiment, hvor emblemerne skal være fyldt med similisten og langt mere farvestrålende.

Jydsk Emblem Fabrik A/S er underlagt Rotary International’s regler for anvendelse af logo og farver og derudover alt det der hører sig til indenfor dette område. I 2014 har man i Rotary International besluttet at indføre nye regler for anvendelsen af Rotarys logo, idet den blå farve på Rotary emblemet forsvinder.

Derfor er virksomheden ved at ændre hele sortimentet, således at man fra 2015 er helt klar med nye Rotary emblemer. Men allerede til sommer vil de første emblemer med det nye udseende være at finde på gaden, lover direktøren.

Jydsk Emblem Fabrik A/S er en åben virksomhed og har meget ofte virksomhedsbesøg. Ønsker man en rundvisning kan man kontakte direktør Hanne Hørup på hh@jef.dk / tlf. 888 08 239 og aftale nærmere.

Supplerende info: 

  • Jydsk Emblem Fabrik A/S beskæftiger 28 medarbejder i Malling.
  • Jydsk Emblem Fabrik A/S er ISO 9001 og ISO 14001 Certificeret
  • Igennem de seneste 12 år er virksomheden blevet rated af Soliditet med den højeste kreditværdighed AAA og har sidste år modtaget Soliditets Gulddiplom, som sjældent uddeles

Yderligere oplysninger

Adm. direktør Stig Hellstern
sh@jef.dk

Direkte: 88 80 82 40
Mobil: 22 13 41 11