Dagmarkors i forgyldt sterling sølv

Varenummer: JEF137
.
DKK 3.687,50 / Stk.
DKK 2.950,00 ekskl. moms
 • Dagmarkors i original størrelse

  En populær dåbs-, børne- & konfirmationsgave.

  Det er en glæde at kunne genintroducere et lille stykke Danmarks-historie...Et dansk nationalsmykke. Korset er genskabt i original størrelse på 3,0 * 3,5 cm og 0,3 cm tykt og fremstillet i massivt 925 Sterlingsølv med flot emalje. Dagmarkorset leveres i en flot gaveæske med en lille folder med en kort fortælling om korsets historie.

  NYT
  : Vi introducerer nu en luksusudgave i 14 karat guld
  Dette kors bliver fremstillet pr. bestilling, beregn derfor cirka 4 ugers leveringstid.
  (vælg den version, du foretrækker).

  Dagmarkorsets forside
  Kristus er afbilledet på korsets forside, og øverst står der med græske bogstaver: "Jesus Kristus".

  Dagmarkorsets bagside
  Bagsiden af korset består af fem medaljoner. I midten vises Kristus som verdensherskeren med den ene hånd velsignende og den anden hånd på Biblen. Til venstre for Kristus vises Johannes Døberen og til højre Jomfru Maria. På korsets lodrette arm ses de to helgener Basilios og nederst Johannes med tilnavnet Gyldenmund.

  Dagmarkorsets historie
  Dagmarkorset blev fundet i 1683 nær Dronning Dagmars grav i Sct. Bendts kirke i Ringsted. Dronning Dagmar var gift med Valdemar Sejr. Hun stammede fra Böhmen og døde i begyndelsen af 1200-tallet. Graven er placeret tæt ved alteret i Sct. Bendts kirke, og når en brud går over graven, bærer hun ofte en fin kopi af Dagmarkorset. Det originale Dagmarkors regnes for at være et af Danmarks største nationalklenodier og er i dag udstillet på Nationalmuseet i København.
   
  Har du spørgsmål til dagmarkorset, levering eller noget helt andet? Vi sidder klar på telefonnummer +45 70 27 41 11 eller på mail info@jef.dk, hvor vi med glæde vil besvare dine spørgsmål. 
 • Højde 35
  Farve Guldfarvet, Hvid, Blå, Brun, Sand, Sort, Grøn
  Bredde 30
  Dybde 3
  Materiale Metal, Forgyldt metal, Ægte sølv, 925 Sterling sølv, Emalje
  Brand Jydsk Emblem Fabrik