Dagmarkors i 14 karat guld

Varenummer: JEF137A
.
DKK 23.625,00 / Stk.
DKK 18.900,00 ekskl. moms
 • Dagmarkors i original størrelse

  En populær dåbs-, børne- & konfirmationsgave.

  Det er en glæde at kunne genintroducere et lille stykke Danmarks-historie...Et dansk nationalsmykke. Korset er genskabt i original størrelse på 4,3 * 2,9 cm og 0,3 cm tykt og fremstillet i massivt 925 Sterlingsølv med flot emalje. Dagmarkorset leveres i en flot gaveæske samt en lille folder med en kort fortælling om korsets historie.

  14 karat guld 
  Vi introducerer nu denne luksusidgave i 14 karat guld. Kortset fås også i forgyldt sterling sølv. Bemærk at denne udgave i guld fremstilles pr. bestilling, og derfor skal der beregnes en leveringstid på cirka 4 uger. 

  Dagmarkorsets forside
  Kristus er afbildet på korsets forside, og øverst står der med græske bogstaver: "Jesus Kristus".

  Dagmarkorsets bagside
  Bagsiden af korset består af fem medaljoner. I midten vises Kristus som verdensherskeren med den ene hånd velsignende og den anden hånd på Biblen. Til venstre for Kristus vises Johannes Døberen og til højre Jomfru Maria. På korsets lodrette arm ses de to helgener Basilios og nederst Johannes med tilnavnet Gyldenmund.

  Dagmarkorsets historie
  Dagmarkorset blev fundet i 1683 nær Dronning Dagmars grav i Sct. Bendts kirke i Ringsted. Dronning Dagmar var gift med Valdemar Sejr. Hun stammede fra Böhmen og døde i begyndelsen af 1200-tallet. Graven er placeret tæt ved alteret i Sct. Bendts kirke, og når en brud går over graven, bærer hun ofte en fin kopi af Dagmarkorset. Det originale Dagmarkors regnes for at være et af Danmarks største nationalklenodier og er i dag udstillet på Nationalmuseet i København.
  Har du spørgsmål til det flotte dagmarkors? Eller var det noget andet, du ledte efter? Kontakt os på telefonnummer +45 70 27 41 11 eller på mail info@jef.dk, hvor vi med glæde vil hjælpe dig med råd og vejledning i vores produkter.
 • Højde 35
  Farve Guldfarvet, Brun, Sand, Blå, Hvid, Sort, Grøn
  Bredde 30
  Dybde 3
  Materiale Metal, Guld - 14 karat, Emalje
  Brand Jydsk Emblem Fabrik